Rödgrön politik för arbetslöshet?

Jag kan inte tolka vänsterns motvilja mot RUT-avdraget på annat sätt än ideologisk blindhet som jag skrev igår. Det måste bottna i något tänk om att vi fortfarande lever kvar i något klassamhälle där proletariatet (lönearbetare som inte äger något kapital) tvingas truga för kapitalisterna. En tid då herrar rådde över sitt tjänstefolk i svartvita kläder.

Flera tidningar har reagerat mot vänsterns blindhet.

Östgöta Correspondentens ledaresida skriver om vänsterns motstånd mot RUT-avdraget

11000 personer jobbar i den hushållsnära tjänstesektorn, en bransch som sett en tillväxt på 50 % det senaste halvåret, lågkonjunkturen till trots, och som väntas fortsätta växa i samma takt under det kommande året. Enligt en ny rapport från Almega skulle 5600 av dessa 11 000 bli arbetslösa om RUT-avdraget avskaffades. Det är betydligt fler än de 3500 arbetare på SAAB vars arbeten oppositionen ömmade så för i höstas. Extra anmärkningsvärd är oppositionens hållning när man betänker att tre av fyra som arbetar med hushållsnära tjänster gick från arbetslöshet till sitt nuvarande jobb.

Närkes Allehanda skriver i sin ledare:

Nu vet vi. Om de rödgröna vinner valet kommer några tusen lågavlönade, oftast kvinnor, att få sparken.

Sannolikheten är stor att de går ut i arbetslöshet. I stället för egen försörjning ska de försörjas av a-kassan eller möjligen genom socialbidrag. I stället för att utföra ett arbete ska de gå till a-kassan eller en myndighetsperson och be om stöd för att klara vardagens försörjning.

Annonser

Taggar:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: