Marcus Birro om sociala medier och Bjästa

Det är ungefär samma retorik som när ett samhälle uppe i Norrland agerar pöbel och jagar våldtagna småflickor nerför de nya sociala mediernas grusstigar. Fy fan. Vilken usel ynkedom när präster, borgare och bönder gör gemensam sak med de allra svartaste trollen på Internets upphöjda altare. Var är alla förbannade frihetsivrare nu? Var är alla självgoda liberala tänkare med örnar i sin logga som på hemsidor och bloggar slår sig för sitt självgoda bröst och säger sig vilja dö för allas självklara rätt att agera domare, advokat och bödel på internet?

Min egen kärlek till de nya medierna är inte blind. Internet riskerar att bli en enda förbannad häxjakt, pådriven av obegåvade människor med för mycket fritid, isolerade känslomässiga kvacksalvare och självutnämnda småbödlar som lyckats korsa sina två hjärnceller och sedan snubblar fram som lobotomerade spöken.
Hade inte Uppdrag granskning kommit dit och satt hela den där dumma lilla byn under starkt ljus hade vi aldrig fått reda på detta groteska övertramp. Är det inte samtidigt ett fullständigt självmål för alla nya och fria medier när ett gammalt  teveprogram berättar sanningen om en bygd och en skam? Var det inte sanningen som de nya sociala medierna skulle vara snabba att enkelt och behändigt rota fram? Nu är det mest en sorts virtuell version av inskränkt småstadsbo med halmhjärna, nedhasade jeans, och kepsen bakochfram.
Gammelmedia-Nya sociala medier 100-0

Läs hela inlägget på Marcus Birros blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: