LO gillar inte nettolöneökningar pga sänkt skatt?

Wanja Lundby Wedin, ordförande för fackförbundet LO, som ska stå på arbetstagarnas sida är besvärad av jobbskatteavdraget trots att den som bekant höjt nettolönen för de flesta av hennes medlemmar med mer än 1000 kr i månaden. Hon menar att det är problematiskt att politiker delar ut pengar (vems är pengarna?) till arbetstagarna!? Men det är helt ok att höja skatten i sann socialdemokratisk anda och ta pengarna från arbetstagarna!? Hur resonerar vänstern egentligen?

I programmet Adaktusson på TV8 säger hon

Adaktusson: Med det fjärde steget i jobbskatteavdraget så får de flesta löntagare skattesänkningar med över tusen kronor i månaden. Tycker du att det är glädjande?

Wanja Lundby Wedin: Det är naturligtvis bra att man får ett ökat utrymme för konsumtion. Men jag tror att det här med jobbskatteavdraget… det måste man se på längre sikt.

Jag blir väldigt upprörd när politiker, som inte ska lägga sig i vår avtalsrörelser, går ut och säger ‘Nu behöver ni inte be om så stora löneökningar. Titta, vi kan ge er mer än vad ni kan få med löneökningar.’

Ungefär som om politiker ska stå och dela ut pengar till folket.

Om du vill se programmet kan du gå in på TV8 Play (spola fram 4,30 minuter in i programmet för att se ovanstående ordväxlning).

Om du missat hur mycket skatt fått sänkt gå in på http://jobbskatteavdrag.se/

Annonser

Taggar:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: