Fult med städhjälp?

Henrik Alexandersson gör en intressant analys på sin blogg idag om varför vänstern (främst socialdemokraterna och vänsterpartiet) ser rött så fort vi pratar RUT-avdrag men samtidigt tycker att ROT-avdrag är bra. Själv har jag tidigare skrivit om denna ideologiska blindhet på min blogg.

I dag är det rätt få svenskar som bakar sitt eget bröd. Det är rätt få människor som ägnar sig åt att själva dra fram en kabel-tv-lina från närmsta nod till sin bostad. Ingen skäms för att ta in en hantverkare som lägger ett nytt golv eller målar om. Ytterst få människor tillverkar egna kullager till lillgrabbens skateboard. Försäljningen av halvfabrikat har ökat, eftersom det är enklare än att själv stå och karva i döda djur när man skall laga middag.

Idén om arbetsdelning är att människor ägnar sig åt sådant de kan och är bra på. På så sätt blir livet mycket enklare för oss alla. Vi får bättre varor och tjänster. Och vi spar en oerhörd massa tid och pengar. Det är inget konstigt.

Men när det gäller städning, då blir det mentalt tvärstopp i fosterlandet.

På något sätt försöker somliga göra gällande att det skulle vara fel, fult eller förnedrande att arbeta med städning. Speciellt hemma hos privatpersoner. Detta trots att det rimligen är en win-win-lösning. Stressade moderna människor får tid över och andra människor får jobb.

Se mina tidigare inlägg om RUT-avdraget;
Ideologisk blindhet gör vita jobb svarta och skapar arbetslöshet? (från 3 mars 2010)
Rödgrön politik för arbetslöshet? (från 4 mars 2010)

Annonser

Taggar:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: