Har vi tid att leva?

Vi har så otroligt bråttom genom vardagen att vi många gånger glömmer av att leva här och nu. Vi har våra måsten, våra planer, våra förpliktelser och agendor. Hela tiden på väg någon annanstans. Ett någon annanstans som vi inte alltid når fram till.  Och når vi fram till vår destination uppstår ofta ett antiklimax där vi ställer oss frågan ”Var det inte mer än detta?” och ”Vad händer nu då?”.

En film på det temat som jag kan rekommendera är filmen Click med Adam Sandler. Adam spelar en sönderstressad pappa som vill bli delägare i arkitektfirman där han jobbar samtidigt som han vill vara en god far och äkta make. Men tiden räcker inte till och det tär på honom. En dag hittar han lösningen på sina problem – en fjärrkontroll med vilken han kan styra livet med. Nu kan han skippa den tråkiga vardagen och jobba hur mycket som helst utan minsta ansträngning. Baksmällan är att han missar livet helt och hållet. Det är ju faktiskt ”dagarna som går som är livet” som Carola sjöng i låten ”Det kommer dagar”.

Om vår brådska i livet skriver Marcus Birro i Expressen

När livet knuffar en åt sidan några timmar, när planer spricker, när tåget inte kommer, när flyget inte går, när bilen går sönder, när den välbekanta gamla vägen till jobbet plötsligt en dag är avstängd, är vår första impuls förvirring. Hur gör vi? Vem ringer man? Vem kan man skälla på?

Då stiger våra föreställningar om vår egen viktighet upp i oss. Hur ska alla människor klara sig utan oss? Vad händer om vi inte sitter runt bordet med de andra viktiga människorna och nickar i takt? Vad händer om vi inte får stressa nedanför stenhusen och tala i telefon medan vi skyndar blinda genom ännu en vår i våra liv?

Läs hela krönikan på Expressen.

Annonser

Taggar:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: