Leif Silbersky om domen mot af Donner

Idag kom domen mot Johan af Donner som förskingrat flera miljoner kronor från Cancerfonden och Röda korset. Johan af Donner var insamlingsansvarig för Cancerfonden i början av 2000-talet och 2004-2009 för Röda korset. Under den tid ska han löpande plockat ut flera miljoner kronor för att finansiera sin lyxkonsumtion. Hans lön på 60.000 kr i  månaden var för låg enligt honom själv. Nu kom domen som innebär att han döms till 5 års fängelse och skall betala ersättning på totalt ca 8 miljoner kronor till de båda organisationerna.

Leif Silbersky, Sveriges ”Linds Rosing” i advokatvärlden, som alltid tar alla uppseendeväckande fall som ger mycket tid i media kommenterar domen i SVD.

Leif Silbersky, Johan af Donners advokat, säger att det finns både negativa och positiva aspekter med domen.

– Det negativa är att tingsrätten inte har tagit hänsyn till de straffmildrande omständigheter som vi anser gör att det kraftiga straffet borde ha sänkts till tre år, säger Silbersky.

De omständigheter Silbersky talar om är af Donners ”förbehållslösa erkännande”, att han aktivt medverkat och lagt alla korten på borden, att han ”fått löpa gatlopp mellan löpsedlar och rubriker” och att både Röda Korset och Cancerfonden vittnat om Johan af Donners fina insatser när han jobbade vid organisationerna.

– Dessutom har han lovat att göra ekonomisk rätt för sig, han ska göra allt som står i hans makt för att betala tillbaka beloppen till Cancerfonden och Röda Korset, säger Silbersky.

Det här förstår jag inte. Johan af Donner har stulit flera miljoner kronor från cancerforskning och Röda korset. Men Silbersky tycker att det är lite synd om killen som fått utstå kritik i media. Johan af Donner blev tagen med fingrarna i syltburken och har inte självman överlämnat sig åt polisen. Men nu när han åkt fast skall han enligt Silberskys logik få lägre straff för att lagt alla kort på bordet? Är fem år för mycket? Ta ditt straff Johan af Donner och gör bättring. Sillbersky, klipp dig och skaffa dig ett jobb!

Annonser

Taggar:, , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: