Madrid bojkottar homosexuella judar!?

Läste en nyhet på Henrik Alexanderssons blogg som fick mig att hoppa till rejält. Har folk förlorat vettet helt och hållet? Var finns logiken? Kommer och tänka på uttryck som ”inte alla bestick i lådan”, ”inte alla hästar i stallet” osv. Nyheten är att i Madrid stoppar arrangörerna av stadens Gay Pride-parad judar från att delta med anledning av händelserna utanförs Gazas kust.

Henrik sammanfattar det ologiska på ett träffande sätt;

Det är märkligt att Madrids Pride-arrangörer – som rimligen bör stå för principen om lika rättigheter för alla – kan tänka sig att skuldbelägga individer utifrån att de tillhör ett eller annat kollektiv. Det känns en smula kontraproduktivt. Vad skall de hitta på för att överträffa detta tilltag nästa år? Lite etnisk rensning? Ett par lynchningar, kanske?

Sedan, den djupa och mörka ironin. I Nazityskland fick bögar gå omkring med trianglar på kläderna och judar med davidsstjärnor. De sändes till samma koncentrationsläger. De gasades i samma gaskammare. De brändes i samma ugnar. Och nu ger sig den spanska HBT-organisationen på judarna – uteslutande beroende på deras härkomst.

Värt att tänka på är att Israel för övrigt är det enda landet i Mellanöstern där Pride festivaler tillåts. I Gaza blir alla öppet homosexuella människor mördade av Hamas.

Läs artikeln på The Guardian.

Annonser

Taggar:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: