Vänstern har aldrig förstått vad ekonomi är

Dick Erixon kommenterade igår Lars Ohlys tal i Almedalen på sin blogg.

Vänsterledaren Lars Ohly har just hållit sitt tal i Almedalen. Kan summeras så här:

Rätten till heltid
Rätten till bostad
Rätten till oinskränkt sjukvård
Rätten till fri kollektivtrafik
Rätten till tätare turer
Rätten till högre löner
Rätten till rättvisa löner
Rätten till bättre hemtjänst
Rätten till högre studiestöd

Vem är egentligen emot det här? Likt barnen inför julafton kan vi önska oss vad som helst. Frågan är ju vad som är realistiskt. Och framförallt: vilket är allt det goda som Ohly är beredd att prioritera bort för att uppnå det goda han nämnde? 5-åriga barn på julafton behöver inte prioritera bort — men vuxna människor, från 5-åringens föräldrar till politiker, måste prioritera och därmed avstå från annat gott som man också vill ha.

Det är onekligen kännetecknande för alla vänsterpolitiker. Naivt och okunnigt. Ingen av dem kan hantera pengar eftersom de inte förstår ekonomi. Ekonomi handlar om att hushålla med begränsade resurser. Det handlar om att prioritera bland utgifterna och se till att göra saker och ting så effektivt som möjligt. Men vänsterpolitiker tror att de handskas med obegränsade resurser eftersom statens intäkter alltid kan höjas med högre skatter. Därför är de inte bekymrade över vad saker och ting kostar eller om skattepengarna används på det mest effektiva sättet.

Jag hoppas verkligen att Alliansen får fortsatt förtroende att regera i 4 år till i Sverige. Alliansen för en politik som hushåller med våra pengar på ett sunt sätt medan vänstern bränner pengar.

Etiketter:, , , ,

2 svar till “Vänstern har aldrig förstått vad ekonomi är”

 1. Bertil säger :

  Så du menar det ska aldrig nämas det som folk egentligen vill ha,.
  Utan man ska bara föra en politik där man ger till de som redan har för att det är så himla lätt att genomföra.
  Att ex: sänka a-kassan sänka sjuka låta dessa betala högre skatt på lika inkomst.
  Vad är det för drömmar.

  Nä Ohly har visioner som är kloka , att de uppfylls lär aldrig
  bli så länge en kapitalism styr med pengars makt.
  Men visionen är hedrande.

  • ostmannen säger :

   Vänstern lever i en drömvärld där de tror att ett himmelrike kan byggas på jorden där staten (korrumperade tjänstemän) styr allt. Men detta har misslyckats gång på gång i de länder där kommunismen fått regera. Många gånger har dock vänstern helt reko önskemål och visioner, men de vill bygga detta genom att förkrympa individerna och blåsa upp statens makt. Detta är fel!

   Nej, jag önskar ett samhälle där individerna själva ges möjligheter att ta ansvar för sina egna liv. Ett liv där man inte är beroende av bidrag utan där individens potential lyfts fram. Men även ett samhälle där det finns sociala skyddsnät.

   I mitt blogginlägg vill jag lyfta fram att vänstern många lägger fram helt orimliga förslag. Förslag som inte går att förverkliga eftersom de antingen är ofinansierade eller tillväxthämmande för samhällsekonomin.

   Alliansens politik är för medborgarna. För medborgare som vill ta ansvar för sina egna liv. Ett arbetslös vill inte ha högre a-kassa, en arbetslös vill ha ett jobb. Höjd a-kassa (som egentligen bara gynnar höginkomstagare) är inte lösningen. Höjda skatter är ingen lösning eftersom det hämmar tillväxten (och därmed arbetstillfällena). Vänstern för en politik där politikerna får större makt istället för att individerna får makten över sina egna liv.

   Vänstern är ett parti för drömmare. Alliansen för en politik som skapar tillväxt, stabila finanser och därmed trygghet för medborgarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: