Svensken har svårt att acceptera andra åsikter?

Johan Söderström i Borås Tidning idag ställer en högst relevant fråga i ledarkommentaren idag, nämligen om KD egentligen är välkommet på Pride?

Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund, avstår från partiledardebatten på årets Pride-festival (SvD 15/7). KD kommer inte heller att ha något tält på festivalområdet eller gå med i den avslutande paraden.

Visst hade det varit på sin plats att socialminister Hägglund deltagit i debatten. Dels för att hälsofrågorna är centrala på festivalen och dels för att det är valår (Hägglund deltog i debatten inför valet 2006).

Men med tanke på hur illa behandlat partiet tidigare har blivit av en rörelse som inte är så tolerant som den vill ge sken av förvånar det inte att KD inte vill delta.

Gayrörelsen har genom årets lopp inte varit sena med att stämpla ordet homofob i pannan på sina meningsmotståndare. Och eftersom KD är emot såväl könsneutrala äktenskap som insemination av ensamstående kvinnor har partiet blivit en tacksam måltavla.

Politikerna och gayrörelsen drar nytta av varandra under Pridefestivalen. Partierna får visa upp sig på en viktig arena och vinner trovärdighet och gayrörelsen får diskutera sina politiska krav. Att KD väljer att stå vid sidan av är dock knappast ett utslag av intolerans, särskilt som partiet inte förefaller vara välkommet på Pride.

Gay-rörelsen gör ett bra jobb för att driva sina medlemmars frågor i samhällsdebatten och samhället i övrigt. Men de begår ofta övertramp i sin iver att försvara sina frågor och åsikter. Människor som inte tycker lika som gay-rörelsen stämplas som homofober och utmålas som mörkermänniskor. Detta gäller dock inte bara gay-rörelsen utan även många gånger samhällsdebatten i övrigt. Vi i Sverige har väldigt svårt att skilja på sak och person. Vi har svårt att acceptera att människor faktiskt kan ha olika åsikter, speciellt åsikter som inte är politiskt korrekta. Istället för att ta en debatt med sina meningsmotståndare och sätta sig in i argumenten gör man det lätt för sig och utmålar meningsmotståndarna i negativa färger. Detta är unket.

Etiketter:, , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: