SVT och socialdemokraterna

Expressen skriver om ett högst märkligt sammanträffande i artiklarna ”Läkaren i SVT klar för Sahlin-kampanj” och ”Programledarna i krismöte i natt”. Samma person som SVT tar upp för att pressa Fredrik Reinfeldt, använder även socialdemokraterna i sin kampanj. Slump eller planerat? Oavsett vilket kastar ”sammanträffandet” en skugga över både SVT och Socialdemokraterna. Hur trovärdig är en person om denne aktivt används i socialdemokraternas kampanj? Han må vara hur sannlingsenlig som helst, men det ger inte intrycket av att det enbart är ”gubben på gatan” som slumpmässigt tagits upp som ett exempel för att grilla statsministern.

Även SvD skriver om detta på ”Lex Jörg kastar mörk skugga över SVT

Sex minuter före start för utfrågningen skickade Socialdemokraterna ut följande pressmeddelande med inbjudan till pressträff om Lex Jörg:

Inbjudan till pressträff med Mona Sahlin och Ylva Johansson om sjukförsäkringen
I morgon fredag presenterar partiledare Mona Sahlin och Ylva Johansson, välfärdspolitisk talesperson, Lex Jörg – ett förslag om förändringar i sjukförsäkring, t.ex. när det gäller deltidsarbetande som med nuvarande regler kan tvingas sluta sitt arbete helt efter att ha utförsäkrats.

Medverkar gör också överläkare Jörg Teichert, som efter att ha drabbats av en stroke inte längre kan arbeta heltid som läkare och som av Försäkringskassan blivit hänvisad att söka nytt jobb hos Samhall.

Uppenbarligen kände alltså S valstrateger till innehållet i Mats Knutsons och Anna Hedenmos frågebatteri. Hur har det gått till? Var det rent av S som planterat saken hos SVT? SVT:s trovärdighet sjunker som en sten.

Vad gäller överläkaren Jörg Teichert (som enligt Mona Sahlin är ett exempel på hur regeringens politik drabbat de svagaste) har Göran Fröjdh, på sin blogg Fröjdhpunktse, gjort ett intressant räkneövning på hur denne ”drabbats” av att inte få 25 procent i sjukförsäkring på sin 60.000 kronor lön. Det visar sig att överläkaren Teichert i själva verket tack vare jobbskatteavdraget får ut mer netto på sina 75 procent än om han fått 25 procent från försäkringskassan men ej fått del av jobbskatteavdraget. Intressant val av kandidat till sin kampanj som socialdemokraterna gjort.

Se andra relaterade inlägg;
Räkna ut hur mycket Anders Borg påverkat din plånbok

Annonser

Taggar:, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: