Göran Persson som dragplåster?

Socialdemokraterna gör allt för att försöka vinna väljare nu under slutspurten. Desperationen är så stor att Mona Sahlin idag tagit draghjälp av både Ingvar Carlsson och Göran Persson. Men frågan är om dessa avdankade politiker verkligen tillför något? Var inte analysen vid förra valet att socialdemokraterna förlorade pga Göran Persson? Och skulle inte Mona Sahlin stå för förnyelse inom socialdemokratin? Men kanske är det rätt, det som Göran Persson sade i den där intervjun för Erik Fichtelius för många år sedan, att ”Hennes styrka är inte tänkandet”.

Vad hade då de två välmående gamla politkerna att tillföra i valspurten? Inte mycket om det som framkom i dagens Eko kvartifem är representativt för vad som sades på hela valmötet. Strategin var att hota med ett gammalt högerspöke vilket kan tyckas märkligt. Det är faktiskt Alliansen som har regeringsmakten idag och enligt opinonsmätningarna är Moderaterna det största partiet. Sverige har lyckats kämpa sig igenom kanske historiens värsta finansiella kris någonsin och kommer ut som en av Europas starkaste länder efter krisen. Att skrämma väljarna för att rösta på Alliansen känns inte så genomtänkt. Men det är klart, man kan inte begära att Ingvar Carlsson och Göran Persson ska vara up-to-date så här på ålderns höst. Det är faktiskt svårt att lära gamla hundar ny trick.

Mona Sahlin fortsatte också att säga att några hundralappar för den enskilde inte betyder så mycket och syftade på jobbskatteavdraget. Detta tycker jag visar ett enormt förakt för personer med låga löner där varje 100-lapp per månad gör en stor skillnad. Men det är fel att tala om några ”futtiga hundralappar” utan rätt är istället att prata om tusenlappar. Om Mona Sahlin fått sitta vid makten under de senaste fyra åren hade t ex en person som tjänar 18000 kr i bruttolön per månad inte fått 1300 kr mer i plånboken netto per månad. Räkna själv ut ditt nettotillskott på Jobskatteavdrag.

Det ska bli spännande att få rösta på söndag. Jag väljer att rösta KD som jag tycker står för en mycket bra och genomtänkt politik. Dessutom behöver Alliansens mindre partier extra stöd. Grunden för en bra välfärd börjar inte med bidragen, grunden för välfärden läggs genom en sund ekonomi där entrprenörskap och näringsliv ges bästa förutsättningar. Då har vi råd med en god välfärd i Sverige.

Hur som helst så lär Mona Sahlin få söka nytt jobb efter valet nu på söndag när Socialdemokraterna gör historiens sämsta riksdagsval någonsin.

Se andra relaterade inlägg;
SVT och socialdemokraterna
Rödgrön utrikespolitik en aning snurrig
Media missar poängen med Tobleronen

Annonser

Taggar:, , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: