Aftonbladet gör en höna av Juholt?

Aftonbladet prioriterar nyheterna om Juholt högtAtt Socialdemokraterna är ett parti med seriösa problem har väl inte undgått någon. Partiet har förlorat två val i rad och gjorde under det senaste valet sitt sämsta val på 100 år. Mona fick kicken och partiet har sedan dess brottats med sin identitet och har haft riktigt svårt att enas om en partiledarkandidat. Detta slutade med att valberedningen på grund av alla motstridiga viljor istället fick utnämna en kandidat som ingen egentligen ville ha – Håkan Juholt. En person som av vissa beskrivits som  en socialdemokratisk traditionalist som vänder sig emot krav på förnyelse.

Idag finns följande artikel att läsa på Aftonbladets första sida på nätet ”Succé direkt”. I artikeln står att läsa att Socialdemokraterna ökat med 8,1 procentenheter tack vare Juholt. Man bara häpnar….

Har Socialdemokrater och Aftonbladet drabbats av extremt dåligt självförtroende att man till varje pris försöker hitta ljuset i tunneln? Lider alla socialdemokrater av depression? Hur kan det överhuvudtaget skrivas en artikel som beskriver Juholt som partiets frälsare baserat på vad 234 personer svarat i telefon under den senaste helgen? Det bor fler personer i Frufällan än vad artikeln baseras på! Snacka om att göra en höna av en fjäder eller gripa efter halmstråt. Juholt har inte ens hunnit prata om vad han vill med partiet förutom att svara lite käckt på journalisternas frågor.

Vidare undrar jag hur artikeln kan komma så högt upp på Aftonbladets webbsida mot bakgrund av andra stora världshändelser såsom Tsunamin i Japan och oroligheterna i Libyen. Att 234 människor tycker att Juholt verkar vara en trevlig prick är tydligen viktigare än att kärnkraftsverken i Fukushima riskerar brisera. Det är nästan motbjudande.

Eller är det så att någon inom partiet planterat artikeln för att blidka och tysta kritiken mot Juholt som kandidat? Sällan har det inom partiet varit så många och höga röster om vem ska ska leda partiet. Risken finns, även om den är yttest liten, att distriktsombuden faktiskt inte röstar enligt valberedningen förslag på den kommande partistämman.

Etiketter:, , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: