FN ger Israel rätt mot Ship To Gaza

En FN-rapport slår nu fast att Israel hade rätten att stoppa Ship To Gaza på internationellt vatten den 31 maj 2010. Bordningen slutade i en tragedi då nio besättningsmän på det turkiska fartyget Mavi Marmara dog. För detta fick Israel massiv kritik och många så kallade experter menade att Israel inte hade någon rätt att stoppa fartygen. All skuld lades även ensidigt på Israel till en början. Jag skrev den 7 juni om aktionen och försökte nyansera den massiva kritik som Israel fick utstå i pressen då.

När nu en FN-kommission ger Israel rätt vad gäller sjöblockaden så är svensk media oroväckande tyst. Dick Erixon skriver på sin blogg;

Ja, jag har från början hävdat ståndpunkten att Israels ingripande var inom folkrättens ramar. Landet har nämligen rätt att, i syfte att skydda sig mot militära angrepp, upprätthålla en blockad mot vapenleveranser till terrororganisationen Hamas. Detta får ske på internationellt vatten.

Förra sommaren hävdade alla tidningar och medieredaktioner att Israel bröt mot folkrätten. Nu när det framkommer att de alla hade fel, tiger man om sin uppenbart felaktiga rapportering.

Varför klarar inte svenska medier av att vara balanserade i fråga om Israel? Vad är det som är så speciellt med Israels invånare som gör att man inte ger dem en rättvis rapportering?

Se relaterade inlägg;
Fakta om Ship to Gaza aktionen
Skuld åligger även Ship To Gaza
Mörka krafter finansierar Ship To Gaza

Se andra inlägg;
FN: Israel hade rätt att stopp Ship to Gaza av Dick Erixon
Nyttig läsning för nyttiga idioter av Claes Arvidsson på Svd
Turkiet och Israel i diplomatisk fejd,DN

Etiketter:, , , ,

Lämna en kommentar