Conviction

Conviction är en kärleksfilm på blodigt allvar. Men det är inte en vanlig kärleksfilm där drömprinsen till slut hittar sin prinsessa. Conviction är istället en stark film om syskonkärlek. En ihärdig kärlek som övervinner allt motstånd. En kärlek som drivs av tron på oskuld och kravet på rättvisa. En kärlek som aldrig, aldrig någonsin ger upp.

Conviction är baserad på en sann berättelse om hur Betty Ann Waters, spelad av Hillary Swank, kämpar för att få sin bror Kenneth Waters fri, som dömts till livstids fängelse. Kenneth Waters dömdes för mord och rån på en kvinna 1983. Efter misslyckat överklagande 1985 bestämmer sig Betty Ann Waters att utbilda sig till jurist i syfte att frikänna sin bror. Med skrala inkomster och som ensamstående med två små barn kämpar hon sig igenom utbildningen för att kunna ta sig an fallet. Därefter väntar en kamp mot ett rättssystem som vägrar erkänna att den dömt en oskyldig man till livstids fängelse.

Den kamp och uppoffring som Betty Ann lägger ned på att frigöra sin bror är verkligen beundransvärd och inspirerande. Men under filmens gång undrar man om det verkligen är värt allt eftersom kampen inte är gratis. Det gör extra ont att betala priset för kampen när den inte bara drabbar henne själv, utan även hennes barn och närmaste vänner. Men när glimtar från syskonen Waters barndom skymtar fram förstår man varför hon gör allt detta. Redan från barnsben har de själva fått kämpa tillsammans mot svårigheter på grund av avsaknaden av ett tryggt hem.

Filmen är helt klart sevärd. Hillary Swank gör en strålande insats för att gestalta alla de känslor som Betty Ann Waters går igenom i sin livslånga kamp för att få sin älskade broder fri.

Se även artikeln ”From Waitress to Brothers Savior, The Hollywood Hero” från New York Times.

Tidigare filmtips;
The King’s Speech
The Next Three Days
Inception

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: