Richard Dawkins illusion avslöjas

Richard Dawkins antog som väntat inte utmaningen att försvara påståendena i sin bok ”Illusionen om Gud”. Dawkins menar som bekant att tron på Gud irrationell, barnslig och intellektuellt ohederlig. Men uppenbarligen är han inte beredd att engagera sig i en debatt på hög akademisk nivå.

Istället fick professor William Lane Craig hålla ett fördrag på 40 minuter där han bemöter Richard Dawkins argument från ”Illusionen om Gud”. William Lane Craig håller en mycket intressant föreläsning, där han bl. a. tar upp det kosmologiska argumentet, det moraliska argumentet, universums finjustering och det ontologiska argumentet. Han förklarar argumenten och ställer dem mot Dawkins argument. Därefter är det tre andra professorer som i sin tur bemöter William Lane Craigs argument. Hela föredraget modereras av den ateistiske professor Peter Millican. Helt klart ett mycket sevärt föredrag.

Jag förvånas hur ihåliga argument Richard Dawkins för fram i sin bok ”Illusionen om Gud”. Detta kastar ljus över varför han inte vågade ställa upp i den tänkta debatten. Men för ateismens skull kanske det var bästa så, att istället låta tre andra kompetenta professorer utmana Willam Lane Craig.

För mer material från William Lane Craigs turné i England, se bethinking.org/craig. Där finns många andra debatter, bl. a. den med Peter Millican.

Se andra relaterade inlägg;
Ateismens främsta profet Richard Dawkins fegar ut
Richard Dawkins utmanas
Fem tankefel hos ateister

Etiketter:, , , ,

Ett svar till “Richard Dawkins illusion avslöjas”

  1. Andreas säger :

    Det är märkligt att den boken fått ett sådant stort genomslag med tanke på att Dawkins huvudargument i boken är frågan om vem skapade skaparen? Det vittnar om en minst sagt infatil förståelse av vad teister egentligen tror på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: